Realitní projekt roku je celorepubliková soutěž, kde se na základě nominací každoročně vyhlašují nejlepší developerské projekty ve třech různých kategoriích. Rok 2023 tak úspěšně uzavřel již 13. ročník této významné soutěže.

Ceny se udělují vždy v následujících kategoriích:
Cena veřejnosti: Tuto cenu vybírá veřejnost prostřednictvím hlasování. To dává občanům možnost vyjádřit své preference a podpořit projekty, které se jim líbí nejvíce.
Cena odborné poroty: Ocenění v této kategorii určuje tým odborníků a zástupců realitních kanceláří, kteří projekty pečlivě hodnotí z hlediska kvality a tržního potenciálu.
Cena za architekturu: Porota složená z renomovaných architektů vybírá vítěze v této kategorii na základě architektonických kritérií a inovace v designu.

A jaké jsou podmínky pro zařazení projektů do soutěže?

  • Musí se jednat pouze o rezidenční projekty rodinných nebo bytových domů.
  • Musí nacházet na území České republiky.
  • Projekty musí být minimálně ve fázi zahájení výstavby.
  • V době přihlášení projektu do soutěže musí být v prodeji nebo k pronájmu alespoň jedna bytová jednotka projektu.

Do ročníku 2023 bylo nominováno celkem 55 rezidenčních developerských projektů napříč celou Českou republikou, ve kterých byla zreflektována různorodost kvality stavěných developerských projektů. Cílem celého projektu je zejména zviditelnění těch kvalitních.

Absolutním vítězem Ceny veřejnosti za rok 2023 se stal projekt PAPRSEK Stodůlky od společnosti Trigema.

V kategorii Ceny odborné poroty za rok 2023 si odnesl projekt Nová Waltrovka – H1H2 od společnosti Penta Real Estate.

A vítězství kategorie Ceny architektů za rok 2023 si odnáší projekt Rezidence Na Mariánské cestě od společnosti Domoplan.

Přihlašování projektů do soutěže Realitní Projekt Roku pro rok 2024 probíhá prostřednictvím webových stránek projektu zde. Do 14. ročníku je možné se registrovat od 1.2.2024 do 30.11. 2024.

Zdroje:
https://www.projektroku.cz/
https://reality.idnes.cz/