Se začátkem nového roku přichází i nové trendy, inovace a designové inspirace pro váš interiér. Rok 2024 s sebou přináší mnoho zajímavého, nejdete si v trendech svůj styl?

Dead trends

Než se pustíme do trendů, které letošnímu roku udávají směr, musíme se podívat i na ty, které bude lepší nechat v roce 2023. Jaké trendy jsou pro rok 2024 out?

OUT: Zapuštěná svítidla

V roce 2024 už víme, že světlo je jako klenot. Díky správně zvolenému interiérovému osvětlení dokážeme lusknutím prstu vytvořit atmosféru, které byste zapuštěnými svítidly dosáhli jen stěží. A jaká je tedy alternativa? Odpověď na vás čeká na konci článku.

OUT: Sladěné nábytkové sestavy

Nábytek každé místnosti ze stejné kolekce a ve stejném stylu? A není to nuda? Kreativitě se meze nekladou. Různé kusy nábytku napříč styly i dobami propůjčí celkovému dojmu větší hloubku a prostor tak získá duši. Ale vše má svá pravidla – aby vše působilo harmonicky, měli byste správně sladit barvy, vzory i materiály. Vše do sebe musí zkrátka zapadnout.

Rok 2024: Jednoduchost, přirozenost a přírodní materiály

Interiér pod taktovkou roku 2024 se nese zejména v duchu minimalismu, přírodních materiálů v kombinaci s moderní technologií. Kombinace přirozenosti s chytrými technologiemi sice může na první pohled vypadat jako nesourodá kombinace, ale opak je pravdou.

Veškeré smart inovace, které nám usnadňují každodenní život by u nás doma měli mít svůj prostor. Důležité je ovšem nezapomínat i na důležitost přírody. Kontrastní, ale vyvážené – balanc.

Barva roku 2024: PEACH FUZZ NÁVRAT PASTELOVÝCH BAREV

„S koncem kalendářního roku se kromě předpovědí trendů na novou sezonu také tradičně pojí vyhlášení barvy pro příštích dvanáct měsíců. Letos Pantone Colour Institute zvolil pro následující rok odstín s lákavým názvem Peach Fuzz. Jde o teplou kombinaci růžové a oranžové, která svou strukturou připomíná hřejivé chmýří“, zmiňuje iDnes.cz.
Chybu ovšem neuděláte jakoukoliv barvou z palety pastelových odstínů.

MINIMALISMUS

Minimalismus zdůrazňuje jednoduchost a čistotu všech prvků. Jeho hlavním cílem je vytvořit prostor, ve kterém dominuje harmonie a klid. Minimalistický design často klade důraz na kvalitu nad kvantitou, což vede k vyváženému a harmonickému prostředí.

PŘÍRODNÍ MATERIÁLY A VZORY

Použití přírodních materiálů přináší do domova spojení s přírodou a vytváří prostředí, které působí přirozeně a příjemně.
Dřevo, kámen, sklo, kov – toto vše jsou vhodní kandidáti při volbě přírodního prvku do vašeho domova. Navíc jsou všechny tyto materiály jednoduše kombinovatelné s různými barvami.

SMART TECHNOLOGIE

Domácnosti roku 2024 se stále více spoléhají na chytré technologie. Ulehčit život nám pomohou automatizované spotřebiče a smart home systémy.
Skrze ně můžeme ovládat téměř celou domácnost přes mobilní aplikace. Ruku v ruce s chytrou domácností jde nejen úspora času, ale také elektrické energie.
Tip na smart inovace do vaší domácnosti naleznete v našem článku zde.

TIP OD NÁS NA ZÁVĚR

Designový kousek roku 2024 u nás na plné čáře vyhrává glazed donut osvětlení.
Svým designem skvěle zapadá do moderního interiéru, ze kterého její tlumené a teplé světlo vykouzlí místo ze kterého nebudete chtít odcházet.

Zdroje:

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/barva-roku-2024-pantone-peach-fuzz.A231213_124422_modni-trendy_job
https://www.bezrealitky.cz/blog/trendy-v-bydleni-pro-rok-2024#NYStvlrWmD
https://www.familyhandyman.com/article/doughnut-lamps/
https://www.postershop.cz/blog/jake-jsou-interierove-trendy-pro-rok-2024/
https://www.realizacebydleni.cz/tipy/interierove-trendy-pro-rok-2024-co-bude-letos-in/