Typ nemovitosti
Nerozhoduje
domydomy
domybyty
domypozemky
domykomerční nemovitosti
domyostatní nemovitosti
Typ nabídky
Nerozhoduje
Prodej
Pronájem
Kraj
Nerozhoduje
Karlovarský kraj
Plzeňský kraj
Jihočeský kraj
Ústecký kraj
Liberecký kraj
Moravskoslezský kraj
Zlínský kraj
Hl. město Praha
Olomoucký kraj
Královéhradecký kraj
Pardubický kraj
Jihomoravský kraj
Vysočina
Středočeský kraj

Dům na prodej, rodinný dům, Heřmanův Městec

Heřmanův Městec, 53 803, Jiráskova 580

24 600 000 Kč (za nemovitost) Cena včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu, včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu

Dům na prodej / rodinný dům / 435 m2 - Domy na prodej typu rodinný dům za nabídkovou cenu 24 600 000 Kč. Vybraná nemovitost - Rodinný dům. Plocha nemovitosti je 435 m2.

Excluzivně nabízíme k prodeji rozlehlou pozdně funkcionalistickou reprezentativní vilu kolaudovanou v roce 1938, která leží ve velké zahradě v klidné části Heřmanova Městce na úpatí Železných hor. Student J.Kotěrova ateliéru Bohuslav Fuchs se zde předvedl formou bílého fukcionalismu v romantické formě za užití nautických motivů s kulatými prvky, slunečních teras, kovových zábradlí i konkávního frontu. Podle dochovaných fotografii a výkresů se podařilo zrekonstruovat i zachránit samotným architektem navržený vestavěný nábytek včetně mahagonových podlah. V prvním víceúrovňovém reprezentativní poschodí byly přijímány návštěvy a zřejmě i obchodní partneři. Ostatní tři ložnice a kuchyň s malým jídelním stolem sloužily pro soukromé účely. Pod pultovou střechou se ještě nachází byt pro služebnou, propojený s přízemím točitým obslužným schodištěm vedoucím až na střešní sluneční terasu. Vilu si u proslulého architekta Bohuslava Fuchse objednal místní výrobce luxusních kožených doplňků pan Arnošt Löwit, později deportovaný do nacistického koncentračního tábora v Mathausenu. Tváří v tvář nebezpečné době si rodina na zahradě vybudovala i malý letecký kryt! Vila se nachází v rovinné zahradě ukončené jezírkem s potokem. Sousední parcelu o rozměru cca 3.000m2 je možné k vile dokoupit. V nemovitosti sídlí 3 nájemci s měsíčním výnosem 36tis Kč, náklady na provoz domu se pohybují kolem 7tis Kč/měs, výpovědní doba je 3 měsíce. Všichni nájemníci mají zájem v rámci možnosti v nemovitosti zůstat. Původní bazén zvlhčuje v letních měsících vzduch vzlínající u jižní fasády, je vytápěn slunečními kolektory. Zahrada má automatické zavlažování a osvětlení, bazén filtraci. Vila je velmi vhodná pro reprezentační sídlo firmy pro cca 6 až 10 osob, při využití všech poschodí zde může pracovat ale i 20 lidí. Příklady využití: lékaři, právníci, SW, realitní firma nebo dvougenerační obytný dům. Je také možné postavit menší provoz na vlastním nebo dokoupeném pozemku. Parkoviště pojme až 10 vozů. Pardubice, Chrudim i Praha jsou v komfortní dojezdové vzdálenosti. Vila se objevila v pořadu České televize Šumná města. Video můžete shlédnout v archívu v pořadu ČT Šumná města, Chrudimsko (od 4:12min). Publikovaná byla např v knize Kaleidoskop tvarů z roku 2006.

Cena
24 600 000 Kč
Poznámka k ceně
včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Poplatky
včetně poplatků
Provize
včetně provize
Právní servis
včetně právního servisu
DPH
včetně DPH
Dispozice
rodinný dům
Užitná plocha
435 m2
Terasa
ano
ID nabídky
08522069
Aktualizace
10.08.2022
Aktivní dní
49
Typ budovy
smíšená
Stav
velmi dobrý
Parkování
ano
Velikost
Atypický
Bazén
ano
Stavba
smíšená
Typ domu
patrový
Parkování
ano
Terasa
ano
Rok kolaudace
1 938
Energetická nárocnost budovy
G - Mimořádně nehospodárná
Poloha domu
samostatný
Míst k parkování
10
Aktivní
ano

poptat nemovitost

Odesláním formuláře udělujete souhlas s pravidly ochrany osobních údajů

Magdalena Gómezovárealitní makléř

magdalena.gomezova@century21.cz

Vanelia s.r.o.

Ke Křížku 204, 25218, Ptice

REKLAMA

spočítejte si svou hypotéku

svou hypotéku si právě počítá % zájemců

měsíční splátka

- Kč

Při úroku - % p.a.

Mám zájem o hypotéku

Odeslat ke kalkulaci

zpět na kalkulačkuOdesláním formuláře udělujete souhlas s pravidly ochrany osobních údajů
REKLAMA
REKLAMAHeimstadenHeimstadenHeimstaden
spočítat
hypotéku